Rendezvénynaptár

A rendezvényekről bővebb felvilágosítás Paraginé Tóth Edinánál kérhető a 62/290-403-as telefonszámon nyitvatartási időben.

2018.

2018. április 19-én 9.00 órakor: “Akár hiszed, akár nem” címmel Janikovszky Éva születésének évfordulója alkalmából a 3. osztályos gyerekek látogattak el a könyvtárba. A foglalkozás alaptémája a család volt, kiegészítve az írónő családról szóló könyveivel. (Leírás és fotók facebook oldalunkon található.) 

2018. április 12-én 11.30 órakor: “Két keréken a könyvtárba” program keretében a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola 4/a osztályosai érkeztek Zákányszékre, hogy a kerékpáros kirándulás úticéljaként a könyvtárban töltsenek néhány órát. A foglalkozás témáját tekintve a környezettudatosságról szólt, ezért a tavaszi világnapokkal, a vízzel, az állatokkal és az ökológiai lábnyomunkkal is foglalkoztunk a játékos bevezető után. (Részletes leírás és fotók a facebook oldalunkon olvasható és látható.) 

2018. március 28-án 10.00 órakor: “Tavasz… gyermekszemmel” címmel játékos foglalkozás a tavaszi ünnepnapokról és a környezettudatos életmódról a helyi általános iskola 4. osztályos tanulóinak a részvételével.  (A rendezvény rövid leírása és fotók facebook oldalunkon található.)

2018. február 22-én 17.00 órakor: “A film pereg tovább…” – ZakaHom-e esték – Vincze Lilla decemberi zákányszéki koncertjének a Móra-Net TV által készített felvétele. További részletek a koncertről itt! (A vetítésen készült fotók facebook oldalunkon tekinthetők meg.)

2018. február 22-én 10.00 órakor: „Petőfi és Arany a barátság tükrében” címmel rendhagyó irodalom óra a helyi általános iskola 6. osztályosai részvételével. Az interaktív foglalkozást Paraginé Tóth Edina könyvtáros vezeti. (A rendezvényről készült fotók és leírás facebook oldalunkon található.)

2018. január 25-én 10.00 órakor: “Milyen ló a Könyvfaló könyv-faló” c. olvasási játék népszerűsítése interaktív foglalkozás keretében a helyi általános iskola 2. osztályos tanulói körében. (Fotók facebook oldalunkon.)