Rendezvénynaptár

A rendezvényekről bővebb felvilágosítás Paraginé Tóth Edinánál kérhető a 62/290-403-as telefonszámon nyitvatartási időben.

2018.

Október 17-én 13.00 órakor: Író-olvasó találkozó BOSNYÁK VIKTÓRIÁVAL a 4-5-6. osztályosok részvételével. (A rendezvényről készült fotóalbum facebook oldalunkon tekinthető meg.)

Október 7-én 10.00-15.00 óráig: KÖNYVES VASÁRNAP – Ha október, akkor Könyves Vasárnap! Szeretettel várjuk az olvasókat, gyerekeket, felnőtteket, családokat kortól és nemtől függetlenül egy kis vasárnapi kikapcsolódásra a hagyományos könyvtári szolgáltatásokon kívül papírszínházzal, népmesék vetítésével és kézműves foglalkozással. (Plakát és a rendezvényen készült fotók facebook oldalunkon láthatók.)

Június 19-én 13.00 órakor:  Az ásotthalmi “Sulifelejtő tábor” résztvevői a nyári vakáció második napján Zákányszékre látogattak, hogy tartalmas programsorozatuk keretében részt vegyenek egy játékos könyvtári foglalkozáson. A  jó hangulatú, vidám, nevetéstől hangos találkozás leírása és fotói facebook oldalunkon tekinthető meg.) 

Június 14-én 10.00 órakor:  A “KÖNYVFALÓ” olvasásnépszerűsítő játék eredményhirdetése a 2-6. osztályos könyvfalók részvételével. Oklevelek, emléklapok, jutalomkönyvek átadása a játékban résztvevő 22 általános iskolásnak. (Eredmények és fotók facebook oldalunkon.) 

Május 31-én 10.00 órakor: A Bordányi Önkormányzat szervezésében workshop a kerékpározás lehetőségeinek témájában egyesületi és egyéni résztvevőkkel.

Május 24-én 10.00 órakor: “Az első találkozás…” foglalkozás keretében az 1. osztályosok első alkalommal látogattak el a könyvtárba. Játszottunk a neveikkel, megbeszéltük a könyvtár írt és íratlan illemkódexét és a kölcsönzés menetét. A klasszikus meseszereplők képeinek felismerése, majd a róluk szóló mesekönyvek bemutatása után végre birtokba vehették a könyvtárat. Hamarosan kígyózó sor alakult ki a kölcsönzőpult előtt a kölcsönzésre kiszemelt könyvekkel.  (Részletes leírás és fotók a facebook oldalunkon olvasható és látható.) 

Április 19-én 9.00 órakor: “Akár hiszed, akár nem” címmel Janikovszky Éva születésének évfordulója alkalmából a 3. osztályos gyerekek látogattak el a könyvtárba. A foglalkozás alaptémája a család volt, kiegészítve az írónő családról szóló könyveivel. (Leírás és fotók facebook oldalunkon található.) 

Április 12-én 11.30 órakor: “Két keréken a könyvtárba” program keretében a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola 4/a osztályosai érkeztek Zákányszékre, hogy a kerékpáros kirándulás úticéljaként a könyvtárban töltsenek néhány órát. A foglalkozás témáját tekintve a környezettudatosságról szólt, ezért a tavaszi világnapokkal, a vízzel, az állatokkal és az ökológiai lábnyomunkkal is foglalkoztunk a játékos bevezető után. (Részletes leírás és fotók a facebook oldalunkon olvasható és látható.) 

Április 5-én 17.00 órakor: A ZakaHom-e Egyesület éves taggyűlésére került sor a könyvtárban az egyesületi tagok részvételével. 

Március 28-án 10.00 órakor: “Tavasz… gyermekszemmel” címmel játékos foglalkozás a tavaszi ünnepnapokról és a környezettudatos életmódról a helyi általános iskola 4. osztályos tanulóinak a részvételével.  (A rendezvény rövid leírása és fotók facebook oldalunkon található.)

Február 22-én 17.00 órakor: “A film pereg tovább…” – ZakaHom-e esték – Vincze Lilla decemberi zákányszéki koncertjének a Móra-Net TV által készített felvétele. További részletek a koncertről itt! (A vetítésen készült fotók facebook oldalunkon tekinthetők meg.)

Február 22-én 10.00 órakor: „Petőfi és Arany a barátság tükrében” címmel rendhagyó irodalom óra a helyi általános iskola 6. osztályosai részvételével. Az interaktív foglalkozást Paraginé Tóth Edina könyvtáros vezeti. (A rendezvényről készült fotók és leírás facebook oldalunkon található.)

Január 25-én 10.00 órakor: “Milyen ló a Könyvfaló könyv-faló” c. olvasási játék népszerűsítése interaktív foglalkozás keretében a helyi általános iskola 2. osztályos tanulói körében. (Fotók facebook oldalunkon.)