hirek kategória bejegyzései

Állományellenőrzés a könyvtárban

A könyvtár állománya közvagyon, ezért bizonyos időközönként meg kell győződni arról, hogy az állomány hiánytalan-e és a nyilvántartások pontosak-e. Ezt a folyamatot állományellenőrzésnek, más néven leltározásnak nevezzük. Az állomány nagyságát tekintve esetünkben 3 évente kötelező elvégezni az állomány egészére kiterjedő, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

Egy szakmai nap margójára… 

Nagy megtiszteltetés érte településünk könyvtárát, illetve könyvtárosát, Paraginé Tóth Edinát. Meghívást kapott egy nemzetközi konferenciára a Budavári Palotában található Országos Széchényi Könyvtárba, ahol a kistelepülési könyvtárak lehetőségeiről tartott előadást. Edina saját facebook oldalán így foglalja össze a napot: “Egy szakmai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hirek | Egy szakmai nap margójára…  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A film pergett tovább…

10 évvel ezelőtt kezdődtek el a ZakaHom-e Egyesület szervezésében a múltidéző vetítések. Az eredetileg néhány alkalomra tervezett vetítéssorozat egy évtized után még mindig folyamatos, újra és újra a látószögünkbe kerülnek a bemutatásra váró anyagok. 2018 februárjában két alkalommal hirdettünk vetítést. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

A film pereg tovább – Vincze Lilla koncertfelvétel

2018. február 22-én 17 órai kezdettel Vincze Lilla decemberi adventi koncertjének a Móra-Net Tv által rögzített felvételét láthatják a könyvtárban. A decemberi koncertről itt olvashatnak.

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

ZakaHom-e esték – Az aratókoszorútól a felújított oltár megáldásáig

Az idei évünk bővelkedett olyan alkalmakban, amikor testünket és lelkünket ünneplőbe öltöztetve együtt emlékeztünk és tisztelegtünk a közel száz évvel ezelőtti események előtt. Ezen lélekemelő alkalmak körébe tartozott a felújított hordozható Mária szobor megszentelése, a több mint 90 éves templomi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

KÖNYVES VASÁRNAP

Október 9-én 9.00– 15.00 óráig Idén is szeretettel várjuk a látogatókat a rendkívüli nyitvatartási napon a megszokott könyvtári szolgáltatásokkal, valamint akciós könyvekkel, játékokkal, meglepetésekkel és apró ajándékokkal!

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

Az olvasás nagy kaland, ezért kalandra fel!

Kedves Szülők! Kérlek, juttassátok el Ti is a hírt általános iskolás gyerekeitekhez. Októbertől márciusig olvasásnépszerűsítő játékon vehetnek részt a 2-4. osztályosok, illetve a felső tagozatosok. Szeretettel várom a könyvtárban a “könyvfaló csillaggyűjtögetőket”!

Kategória: hirek | Hozzászólás most!

ÖKOLÓGIAI ELŐADÁS

Dr. Gyulai Iván ökológus előadása a „mélymulcsos gazdálkodásról” saját tapasztalatai alapján. Október 19. (szerda) 18.00 óra

Kategória: hirek | Hozzászólás most!