A film pergett tovább…

10 évvel ezelőtt kezdődtek el a ZakaHom-e Egyesület szervezésében a múltidéző vetítések. Az eredetileg néhány alkalomra tervezett vetítéssorozat egy évtized után még mindig folyamatos, újra és újra a látószögünkbe kerülnek a bemutatásra váró anyagok. 2018 februárjában két alkalommal hirdettünk vetítést. Február 8-án a Szegedi Körzeti Stúdió által 2006-ban készített Kisvasútsirató, valamint az 1971-es Szegedi madzagvasút című kisfilmeket mutattuk be a közönségnek. A nosztalgia jegyében egy évtized elteltével visszatértünk az első vetítési helyszínre, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termébe. A 17 órai kezdésre zsúfolásig megtelt a terem, és ahogyan feltűntek a vásznon az ismerős arcok, sorra hallatszottak a nevek a közönség soraiból is. A vetítés után egy egyszerű kis vendéglátásra marasztaltuk a közönséget, ahol a zsíroskenyér és tea elfogyasztása közben folytatódott a beszélgetés a jelenlévők körében.

A második vetítés helyszíne a könyvtár volt, itt mutattuk be a Móra-Net TV felvételét Vincze Lilla adventi koncertjéről. Zákányszéken, a templomban 2017. december 9-én csendültek fel “Az angyal hozzánk hajol…” című koncerten a gyönyörű dallamok. Vincze Lilla és barátai adventi koncertjén az angyal valóban hozzánk hajolt, megéreztük a lélektől lélekig ható zene üzenetét. Aki személyesen nem tudta átélni a koncert élményét, vagy egyszerűen csak szeretett volna újra részesévé válni, a február 22-i vetítés jó lehetőség volt erre. Köszönjük a felvételt a Móra-Net TV-nek.

Jó volt ismét együtt nosztalgiázni!  Köszönjük, hogy sokan kíváncsiak voltak a múlt és jelen értékeire, és újra átélhettük a “mozizás” közösségi élményét! 

 

ZakaHom-e      

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük