Egy szakmai nap margójára… 

Nagy megtiszteltetés érte településünk könyvtárát, illetve könyvtárosát, Paraginé Tóth Edinát. Meghívást kapott egy nemzetközi konferenciára a Budavári Palotában található Országos Széchényi Könyvtárba, ahol a kistelepülési könyvtárak lehetőségeiről tartott előadást.

Edina saját facebook oldalán így foglalja össze a napot:

“Egy szakmai nap margójára… 
Községi könyvtáros életében ritka és felemelő pillanat, amikor résztvevője lehet egy nemzetközi konferenciának. Március 14-én az Országos Széchényi Könyvtárban megadatott a lehetőség, hogy neves szakmai plénum előtt bemutathattam a zákányszéki könyvtárat, az itt folyó munkát és egyesületi tevékenységünket. Hálásan köszönöm főiskolai tanárnőmnek,  Barátné dr. Hajdu Ágnesnek, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnökének, hogy szívén viseli a kistelepülési könyvtárak és könyvtárosok sorsát, és ráirányítja a figyelmet a tevékenységünkre. Egy tartalmas nap után, értékes és érdekes előadásokkal gazdagodva, magyar és külföldi Kollégákat megismerve tértem haza a fővárosból szülőfalumba, Zákányszékre!”

Természetesen mi is jelen voltunk, és kameráinkkal rögzítettük az előadást, illetve magáról az útról és az előadás utáni pillanatokról is készítettünk egy rövid anyagot. A hangminőségért elnézést kérünk!


Namtip Wipawin és Paraginé Tóth Edina